3 Mayıs 2013 Cuma

Papa XXIII.John Kehaneti


Malachy'nin Papa XXIII.John (Angelo Guiseppe Roncalli) ile ilgili Kehaneti
"Pastor Et Natua"

Katolik dünyası Papa XXIII.John'u dünyanın çobanı olarak tanımlamaktadır. Aslında hem Katolikler hem de Katolik olmayanlar tarafından tarihteki en sevilen Papalardan biri olmuştur. Malachy'nin kehaneti "Pastor Et Natua" Papa olmadan önce Patriarkı olduğu Venedik Piskoposluğuna yöneliktir.

Su yolları ve gondollarıyla tanınan Venedik'in, kehanetteki "Gemici" tanımına karşılık geldiği düşünülmektedir. Yukarıda anlatılan ve Papa'ya yakıştırılan "Çoban" ve doğduğu yeri simgeleyen "Denizci" kelimelerinin, Malachy'nin kehanetlerine karşılık geldiği yorumcuların ortak görüşüdür.

Kardinaller Meclisi'nin Papa XXIII.John'un seçimi için toplandığı sırada ilginç ve ilginç olduğundan fazla gülünç bir olay yaşanmıştır. Malachy'nin kehanetleriyle yakından ilgilenen New York'lu Kardinal Spellman, "Çoban ve Denizci" kehanetini üzerine alınmış olacak ki, bir tekne kiralamış, içine de koyunları kuzuları doldurmuş ve Tiber nehrinde bir aşağı bir yukarı gezinmiştir. Bu gezinti sanıyoruz ki, Kardinaller Meclisi'ne aradığınız Papa benim mesajı içeriyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder