27 Mart 2013 Çarşamba

Papa V.Sixtus Kehaneti


Malachy'nin Papa V.Sixtus (Felice Peretti) ile ilgili Kehaneti
"Axis İn Medietate Signi"

Malachy'nin kehanetinin Papa'nın armasına direkt bir gönderme olduğu düşünülmekteydi. Evet, Papa'nın armasının ortasından geçen şerit bu izlenimi uyandırıyor. Yorumcular bu noktada birleşiyorlardı. Ancak bazı kesimler bu yorumu yeterli bulmadılar. Hatta Malachy'nin kehanetlerinin birbirini tutmadığı bile düşünülmüştü. 
Ancak daha sonra bunun, kehanetin kapsadığı zaman dilimini tam ortasından böldüğü anlaşıldı.

V.Sixtus 6 yıl Papalık görevinde kalmıştır ve dolayısıyla bunun yarı süresi 3 yıldır. Göreve geldiği 1585 yılına 3 yıl daha eklendiğinde 1587 yılına ulaşılır. Bu tarih de ilk Papa'nın seçildiği 1143 yılından çıkartıldığında 444 yıllık bir süre elde edilir. Bu ilk Papa'nın seçildiğinden o güne kadar geçen süredir. Yani Malachy'nin tabiriyle "İşaretin Ortasındaki Eksen"dir. Bu hesaba göre Papa Sixtus'un seçildiğinden önce geçen zaman eksenin bir yarısıdır. Bu Papa eksenin tam ortasında durduğuna göre diğer yarı Papalığın bitiş tarihini verecektir. 

Malachy'nin kehanetinden yola çıkarak yapılan bu hesaba göre, 1587 yılına 444 yıl daha ilave edersek, ortaya çıkan tarih 2031'dir ki bu da Papalığın bitiş tarihini vermektedir. Bu hesaplama, Malachy'nin listesini neden 111 Papayla sınırlı tuttuğunu da açıklamaktadır. Demek ki bu tarihten sonra Papalık kurumu ortadan kalkacaktır. .. Bu nedenle Malachy'nin listesi daha ileri tarihlere uzanmamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder